Stichting
Batang Pinangga

Batang Pinangga is in het jaar 2000 opgericht door Juda (Butch) Carpintero, samen met zijn vrouw Annabel Carpintero. Al snel kreeg Batang Pinangga hulp vanuit Nederland. In 2006 voegde Geertjan Berman zich bij de organisatie. Geertjan ontmoette Butch en Ann tijdens zijn bezoek aan de Filippijnen met de jongerenreis MYCebu. “Toen ik Butch en Ann ontmoette en zoveel liefde en warmte van de kinderen kreeg, was ik verkocht. Ik voelde direct dat ik dit project en deze mensen moest helpen!” aldus Geertjan Berman, nu bijna acht jaar verder. “Al is het hard werken, als ik op de locatie rond loop en de gezichten van de kinderen zie, weet ik waarvoor ik het allemaal doe!”.

Een jaar later voegde Karin van Rooijen zich bij de organisatie. Na een bezoek met Geertjan aan Batang Pinangga was ook zij verkocht: “De kinderen geven je zoveel. Ik kan het eigenlijk niet uitleggen, maar het is een erg goed gevoel. Vanaf het eerste moment ben je opgenomen in de liefdevolle familie.”.

De jongeren zetten zich al meerdere jaren in voor de kinderen van het kindertehuis Batang Pinangga in de Filippijnen, maar hadden zich nog niet geregistreerd als stichting. Waarom niet? Dat kost geld, en dat geld gebruiken zij liever om kinderen naar school te sturen. Totdat Leo Standaert, vriend van het kindertehuis, zei: “Ik ga jullie helpen; jullie krijgen een stichting van mij.”

Zodoende is Stichting Batang Pinangga in april 2012 een feit en is de stichting inmiddels door de belastingdienst aangemerkt als ANBI.

Elke eurocent naar de kinderen. Dat is het motto van Stichting Batang Pinangga en al acht jaar lang voegen de vrijwilligers van de stichting het woord bij de daad. De werkwijze van Stichting Batang Pinangga is als volgt: Moeten er kosten gemaakt worden? Dan gaan we kijken wie of welk bedrijf deze kosten op zich wil nemen!

Stichting Batang Pinangga: Een stichting zoals het hoort, gedreven door de liefde van de kinderen van het kindertehuis Batang Pinangga.

Voor alle bestuursleden en vrijwilligers geldt dat zij geen recht hebben op een beloning en/of onkostenvergoeding. Op dit moment is er een kleine groep vaste vrijwilligers (naast het bestuur) actief voor de Stichting Batang Pinangga. Naast deze vrijwilligers wordt er regelmatig een beroep gedaan op mensen uit het netwerk van de vrijwilligers om eenmalig hulp te bieden bij een activiteit.

De bestuursleden zijn benoemd voor onbepaalde tijd. Het aantal bestuursleden is vastgesteld op vier en tot bestuurders zijn benoemd:

 • Geertjan Berman, in de functie van voorzitter
 • Peter Berman, in de functie van penningmeester
 • Rick de Regt, in de functie van secretaris
 • Karin van Rooijen, in de functie van bestuurslid
Postadres

Norholm 53
2133 HK  Hoofddorp

KVK: 55258263
RSIN: 8516.28.540

Vrijwilligers
 • Adaja Boersma
 • Talia Cohen Rodrigues
 • Pim Zaremba
 • Lars Ekhart
 • Amber Pieters
 • Jet Ooms
 • Dannielle Vink
ANBI

Klik hier om het verslag van activiteiten 2020 te downloaden van Batang Pinangga.
Klik hier voor ons actueel beleidsplan (2018 – 2022).
Klik hier voor het financieel jaarverslag 2020 incl. balans en staat van baten en lasten.