Kindertehuis
Batang Pinangga

Batang Pinangga is een kindertehuis op de Filippijnen voor misbruikte, mishandelde en verwaarloosde kinderen. “Batang Pinangga” is Filippijns en betekent “geliefd kind”. Batang Pinangga geeft het kind een dak boven het hoofd, eten, onderwijs en bovenal heel veel liefde.

Op het moment wonen er 40 kinderen, waarvan de leeftijd varieert van 2 tot 18 jaar. Via de politie of opvangcentra in de stad, komen de kinderen bij Batang Pinangga terecht. De social worker van Batang Pinangga onderhoudt intensief contact met deze instanties. Wanneer de kinderen aankomen bij het kindertehuis, worden ze allereerst met rust gelaten; ze krijgen de kans om weer kind te zijn.

De kinderen hoeven bij Batang Pinangga niet meer te vechten en niet meer te stelen om aan eten te komen.

Om de achterstand van onderwijs weg te werken, krijgen de kinderen in eerste instantie scholing op het tehuis zelf. Hier leren zij allereerst simpelweg het ritme; van ’s ochtends tot ’s middags in de schoolbanken. Ook leren zij hier discipline en wordt er aan hun ontwikkeling gewerkt. Als de achterstand ingelopen is, gaat het kind naar een openbare school. De kinderen krijgen op het tehuis professionele hulp om van hun trauma’s uit het verleden af te komen.

Bij Batang Pinangga krijgen kinderen de kans om een punt te zetten achter hun verleden en samen te werken aan de toekomst.

Toekomst is voor kinderen ontzettend belangrijk. Jarenlang hebben onze kinderen op straat geleefd, met het gevoel dat niemand om ze gaf. Bij Batang Pinangga krijgen de kinderen de mogelijkheid om naar school te gaan. De kinderen krijgen basis-, middelbaar- en vervolgonderwijs, zodat zij een goede toekomst tegemoet gaan.

Een goede toekomst, die zij zo verdienen na zoveel leed in hun jonge levensjaren.

Wilt u ons helpen van een kind, een geliefd kind te maken? Steun ons!