Batang Pinangga heeft jouw steun nodig om onze kinderen te kunnen helpen. Elke bijdrage, klein of groot, is daarbij welkom! Met jouw bijdrage kan jij een verschil maken in het leven van de kinderen.

Je kunt een bedrag overmaken op de rekening of direct geld overmaken via iDeal. Jouw geld komt gegarandeerd op de goede plek. Wij werken alleen met vrijwilligers, waardoor het gehele bedrag ten goede komt aan de kinderen.

Elke eurocent telt! NL98RABO0356556905 t.n.v. Stichting Batang Pinangga.

Vrijwilliger worden

Wij kunnen altijd extra handen en voeten gebruiken! Alles en iedereen is welkom: jouw talenten komen altijd van pas binnen onze organisatie in Nederland of op de Filippijnen.

Ben jij handig in het ontwerpen van flyers, posters, nieuwsbrieven of in het werven van sponsoren? Wil jij helpen met het organiseren en uitvoeren sponsoracties? Zoals een sponsorloop, sponsordiner, vastenactie, collecte, flessenactie, benefietconcert of een andere ludieke actie?

Wil jij een actieve rol in de organisatie van de Stichting Batang Pinangga?

Meld je dan nu aan als vrijwilliger voor Stichting Batang Pinangga! Of neem contact met ons op voor extra informatie, hulp of advies!

Youth Ambassadors

Ben jij ouder dan 16 jaar? Enthousiast? Avontuurlijk? Een organisatietalent? Ben jij nieuwsgierig naar een andere cultuur? Wil je graag ter plaatse je handen uit je mouwen steken en helpen bij de verzorging van onze kinderen?

Meld je dan aan als Batang Pinangga Youth Ambassador! Lees hier meer over onze Youth Ambassadors

FINANCIELE ADOPTIE

Maak van een kind weer een geliefd kind door financiële adoptie.

De kinderen van Batang Pinangga hebben een zware tijd achter de rug. Zij komen van straat en zijn mishandeld en/of misbruikt. Op straat kijkt er niemand naar hun om: “Zij zijn maar straatkinderen, wie geeft er nu om straatkinderen?”Het grootste percentage misbruiken vind plaats op de straat. In de Filippijnen wordt hier niets tegen gedaan.

Onze kinderen hebben jarenlang het gevoel van geliefd worden moeten missen. Juist dit gevoel is zo belangrijk voor kinderen; geliefd worden.

Help ons om dit gevoel weer terug te geven aan de kinderen en word nu persoonlijke sponsor van één van onze kinderen!

Voor €40 in de maand kan je een kind het gevoel van liefde geven. Voor onze kinderen is het heel erg speciaal dat zij een Nederlandse sponsor krijgen. Dat er iemand is, aan de andere kant van de wereld, die voor hem of haar wilt zorgen. De kinderen kunnen het nauwelijks geloven. Door persoonlijk contact tussen jou en jouw adoptiekind wordt er gewerkt aan een vertrouwelijke relatie van beide kanten. Het programma laat zien dat de prestatie van de kinderen op school beter wordt op het moment dat zij steun krijgen vanuit Nederland. De kinderen vinden het zo bijzonder dat iemand hun een warm hart toe draagt en dat zij de kans krijgen op een goede toekomst.

Van jouw maandelijkse bijdrage van €40 euro wordt het onderwijs en de dagelijkse verzorging (voedsel, toiletartikelen, kleding, etc.) betaald.

ALGEMEEN NUT BEOGENDE INSTELLING

Batang Pinangga is een Algemeen nut beogende Instelling (ANBI). Hierdoor kun je als donateur gebruikmaken van belastingvoordelen wanneer je Batang Pinangga steunt.

Een ANBI is een algemeen nut beogende instelling. Een instelling kan alleen een ANBI zijn, als ze zich voor minstens 90% inzet voor het algemeen nut. Batang Pinangga is door de belastingdienst geregistreerd als officiële ANBI!

Wanneer je een gift doet aan een ANBI, kun je hiervoor aftrek krijgen in je aangifte inkomstenbelasting.

Je kunt een gift op twee manieren doen:

 • als periodieke gift: Je hebt dan vast laten leggen dat u jaarlijks een gift doet aan de instelling.
  als gewone gift: Je doet de gift eenmalig of hebt niet laten vastleggen dat je meerdere giften aan de instelling gaat geven.

Periodieke gift

Je gift is een periodieke gift als:

 • Je de gift hebt laten vastleggen
 • Je regelmatig (minstens 1 keer per jaar) bedragen overmaakt naar de ANBI
 • Deze bedragen steeds (ongeveer) even hoog zijn
 • Je deze bedragen minimaal 5 jaar achter elkaar overmaakt naar dezelfde instelling of vereniging
 • De gift stopt uiterlijk bij uw overlijden.
 • De ANBI geen tegenprestatie levert voor de gift

 

Let op! Tot 2014 mocht u een periodieke gift alleen aftrekken als u deze had vastgelegd bij de notaris. Bij periodieke giften vanaf 2014 hoeft dit niet meer. U kunt kiezen of u de gift via de notaris wil vastleggen of via een schriftelijke overeenkomst met de instelling of vereniging waaraan u de gift doet.

Gewone gift

Wanneer je eenmalig een gift doet (of wanneer je niet voldoet aan de bovenstaande eisen), dan valt dit onder een gewone gift. Hiervoor is van belang:

 • Dat de gift vrijwillig is
 • De ANBI geen tegenprestatie levert
 • Dat je de gift schriftelijk kunt aantonen (bijvoorbeeld met bankafschriften)

Hoeveel belastingaftrek krijg ik?

Voor periodieke giften geldt geen drempelinkomen of maximaal aftrekbaar bedrag: Je mag dus het hele bedrag als aftrekpost invullen.

Voor gewone giften zijn er wel eisen aan de hoogte van de gift. Het drempelbedrag voor gewone giften is 1% van je drempelinkomen met een minimum van € 60. Wat je meer hebt betaald dan dit drempelbedrag, mag je aftrekken. Het maximum is 10% van je drempelinkomen.