Een YA stelt zich voor: Juliette

Komende zondag is de allereerste online Youth Ambassador bijeenkomst (voor alles moet een eerste keer zijn). Hoewel we iedereen het liefst in het echt zouden zien, gaan onze toppers niet bij de pakken neerzitten: Er zijn al een hoop plannen om ook in deze tijd Batang Pinangga te blijven ondersteunen! Eén van hen is Juliette, en zij wil graag iets meer over zichzelf vertellen!

Stel je kort even voor!
Hoi! Ik ben Juliette Moonen, ik ben 16 jaar oud en zit in nu in 4 VWO op het Mendelcollege.

Waarom heb je je opgegeven als Youth Ambassador?
Een aantal jaar geleden vertelde mijn godsdienst docent vaak super leuke verhalen over deze reizen en organisatie, en wist ik meteen dat ook zeker iets voor mij was. Ik vind reizen zelf ook heel erg leuk om te doen en leek het mij ook super leuk om dit te doen met mensen van mijn eigen leeftijd! Ik hou zelf heel erg van mensen helpen op welke manier dan ook, en het feit dat ik met deze reis kinderen kan helpen en blij kan maken was mijn grootste motivatie om me dit jaar aan te melden!

Wat is het leukste dat je tot nu toe hebt meegemaakt met de Youth Ambassadors?
Wat ik heel erg leuk vind aan de rest van de groep, is dat iedereen heel leuk met elkaar om gaat en er een hele fijne sfeer is in de groep. Dit zorgt er zeker voor dat je je prettig en vertrouwd voelt bij mensen die je eigenlijk nog niet zo goed kent, en weet je hierdoor ook zeker dat de reis heel gezellig gaat worden!

Waar kijk je het meest naar uit tijdens de reis naar de Filippijnen?
Waar ik nu al heel erg naar uitkijk is het ontmoeten van alle kinderen, hun te leren kennen en, natuurlijk, om veel lol met ze te gaan maken. Ook kijk ik er naar uit om weer eens een andere cultuur te leren kennen!

En is er iets waar je tegenop ziet?
Gelukkig kijk ik nergens echt tegenop, maar ben ik wel benieuwd hoe het wordt om in die hitte te gaan slapen!

Is er iets wat je kwijt wilt aan de kinderen van Batang Pinangga?
De kinderen van Batang Pinangga wil ik heel graag laten weten dat ik er super veel zin in heb om ze allemaal te ontmoeten en te leren kennen, en hoop ik dat zij er ook evenveel zin in hebben als ik!