Periodieke gift

U kunt Batang Pinangga steunen met een periodiek gift. Onderstaande tekst is afkomstig van de website van de Belastingdienst:

Uw gift is een periodieke gift als:

 • U de gift hebt laten vastleggen
 • U regelmatig (minstens 1 keer per jaar) bedragen overmaakt naar de ANBI of vereniging die in de notariële akte (of schriftelijke overeenkomst) wordt genoemd
 • Deze bedragen steeds (ongeveer) even hoog zijn
 • U deze bedragen minimaal 5 jaar achter elkaar overmaakt naar dezelfde instelling of vereniging
 • De gift stopt uiterlijk bij uw overlijden.
 • De ANBI of vereniging u geen tegenprestatie levert voor de gift

Let op!

Tot 2014 mocht u een periodieke gift alleen aftrekken als u deze had vastgelegd bij de notaris. Bij periodieke giften vanaf 2014 hoeft dit niet meer. U kunt kiezen of u de gift via de notaris wil vastleggen of via een schriftelijke overeenkomst met de instelling of vereniging waaraan u de gift doet.

Neemt u in de akte op dat u geen gift meer geeft als uw inkomen daalt, bijvoorbeeld omdat u werkloos of invalide wordt? Dan voldoet u toch aan bovenstaande voorwaarden.

Mag u uw gift aftrekken?

Voor periodieke giften geldt geen drempelinkomen of maximaal aftrekbaar bedrag.

U mag een periodieke gift aftrekken, als u die gift doet aan een:

 • algemeen nut beogende instelling (ANBI) Noot: Batang Pinangga is een geregistreerd ANBI!
 • culturele ANBI
 • vereniging die geen ANBI is, maar wel aan bepaalde voorwaarden voldoet

Uw periodieke gift loopt minder dan 5 jaar

Betaalt u de gift niet minimaal 5 jaar achter elkaar, bijvoorbeeld omdat u werkloos wordt? Of omdat de ANBI of vereniging niet meer bestaat? Dan mag u de betaalde bedragen aftrekken.

Betaalt u de gift niet minimaal 5 jaar achter elkaar omdat de instelling geen ANBI meer is? Dan mag u de betaalde bedragen aftrekken, maar alleen voor de periode dat u niet kon weten dat de instelling geen ANBI meer was.

Doneren

Het kindertehuis Batang Pinangga kan alleen gecontinueerd worden met jouw steun. Elke bijdrage, klein of groot, is daarbij welkom. Met jouw bijdrage kan jij een verschil maken in het leven van de kinderen.

Jouw geld komt gegarandeerd op de goede plek. Wij werken alleen met vrijwilligers, waardoor het gehele bedrag ten goede komt aan de kinderen.

Klik hier om direct online te doneren via iDeal. Ook kan je een bedrag overmaken op rekening

NL98RABO0356556905 t.n.v. Stichting Batang Pinangga.

Uiteraard kan je ook eerst contact met ons opnemen voor meer informatie. Laat bij jouw donatie je contactgegevens achter, zodat wij jou op gepaste wijze kunnen bedanken!

Vriend(in) van Stichting Batang Pinangga

Wij zijn enorm geholpen met maandelijkse donaties! Wil jij maandelijks een bepaald bedrag doneren, wordt dan Vriend(in) van Stichting Batang Pinangga!

Als vriend(in) kies jezelf voor welk onderwerp jouw bedrag gebruikt wordt:

 • Onderwijs;
 • Dagelijkse verzorging (voedsel, kleding, toiletartikelen);
 • AYAW (Voorlichtingscampagne over kindermisbruik);
 • Batang Kalye (Straatkinderen dag);
 • Childish (Leuke activiteiten met de kinderen).

Als vriend van de Stichting Batang Pinangga krijg je ook iets terug! Je wordt actief op de hoogte gehouden van de activiteiten van de Stichting en het kindertehuis Batang Pinangga.

Wil je je aanmelden als vriend(in) van Stichting Batang Pinangga of heb je vragen over deze vriendschap? Neem dan contact met ons op!

Geliefd Kind (Financiƫle adoptie)

De kinderen van Batang Pinangga hebben een zware tijd achter de rug. Zij komen van straat en zijn mishandeld en/of misbruikt. Op straat kijkt er niemand naar hun om: “Zij zijn maar straatkinderen, wie geeft er nu om straatkinderen.” Het grootste percentage misbruiken vind plaats op de straat. In de Filippijnen wordt niets tegen gedaan: Niemand geeft om straatkinderen.

Onze kinderen hebben jarenlang het gevoel van geliefd worden moeten missen. Juist dit gevoel is zo belangrijk voor kinderen; geliefd worden.

Help ons om dit gevoel weer terug te geven aan de kinderen en wordt nu persoonlijke sponsor van één van onze kinderen!

Persoonlijke sponsor

Voor €40 in de maand kan je een kind het gevoel van liefde geven. Voor onze kinderen is het heel erg speciaal dat zij een Nederlandse sponsor krijgen. Dat er iemand is, aan de andere kant van de wereld, die voor hem of haar wilt zorgen. De kinderen kunnen het nauwelijks geloven. Door persoonlijk contact tussen jou en jouw adoptiekind wordt er gewerkt aan een vertrouwelijke relatie van beide kanten. Het programma laat zien, dat de prestatie van de kinderen op school beter wordt, op het moment dat zij steun krijgen vanuit Nederland. De kinderen vinden het zo bijzonder dat iemand hun een warm hart toe draagt en dat zij de kans krijgen op een goede toekomst.

Van jouw maandelijkse bijdrage van €40 euro wordt het onderwijs en de dagelijkse verzorging (voedsel, toiletartikelen, kleding, etc.) betaald.

Persoonlijk contact

Persoonlijk contact tussen financiële adoptieouders en het adoptiekind is de kracht van Stichting Batang Pinangga.

Bij ons kan je gemakkelijk kaarten en / of brieven versturen, emailtjes verzenden en foto’s uitwisselen. Het persoonlijke contact moedigen wij aan. Dit contact is immers goed voor de ontwikkeling van het kind in de Engelse taal. Juist dit persoonlijke contact zorgt voor de juiste motivatie voor het kind om weer zin te hebben in het leven en een zo hoog mogelijke opleiding af te ronden. Voor de kinderen is het hebben van een persoonlijke sponsor ontzettend speciaal: Er is iemand op deze wereld, die wel om hun geeft.

Vanuit Stichting Batang Pinangga krijg je informatie over het kind; zijn of haar verhaal, hoe hij of zij bij Batang Pinangga terecht is gekomen en wat zijn of haar interesses, hobby’s en talenten zijn. Ook krijg je leuke nieuwtjes te horen en leuke foto’s toegestuurd. Daarnaast word je op de hoogte gehouden van leuke activiteiten op het kindertehuis.

Hoe wordt u sponsor?

Neem contact met ons op en vraag om meer informatie of download de brochure.

Sponsoring door acties

Wil jij de Stichting Batang Pinangga steunen door een sponsoractie te organiseren? Dat kan! Organiseer een sponsorloop, sponsordiner, vastenactie, collecte, flessenactie, benefietconcert of een andere ludieke actie ten gunste van Stichting Batang Pinangga!

Neem contact met ons op voor extra informatie, hulp of advies!

Vrijwilliger worden

Wil jij actief Stichting Batang Pinangga steunen door jouw talenten of kwaliteiten? Dat kan!

Wij kunnen altijd extra handen en voeten gebruiken! Ben jij handig in het ontwerpen van flyers, posters, nieuwsbrieven of in het werven van sponsoren? Wil jij helpen met het organiseren en uitvoeren sponsoracties? Wil jij een actieve rol in de organisatie van de Stichting Batang Pinangga?

Meld je dan nu aan als vrijwilliger voor Stichting Batang Pinangga!

Youth Ambassadors

Ben jij ouder dan 16 jaar? Enthousiast? Avontuurlijk? Een organisatietalent? Ben jij nieuwsgiering naar een andere cultuur? Wil je graag ter plaatse je handen uit je mouwen steken en helpen bij de verzorging van onze kinderen?

Meld je dan nu aan als Youth Ambassador en vraag naar de voorwaarden!