Nog maar 3 weken te gaan!

Het aftellen is nu echt begonnen! Over precies 3 weken vertrekken de Youth Ambassadors naar Batang Pinangga. Niet alleen in Nederland wordt hier ontzettend naar uitgekeken, ook in de Filippijnen kunnen de kinderen niet meer wachten totdat het zover is. Op het kindertehuis hangt dan ook opnieuw de Countdown kalender, zodat de kinderen precies weten hoe lang het nog duurt voordat zij hun Nederlandse kuya’s en ate’s (broers en zussen) zullen zien!

Ondertussen wordt in Nederland het ene na het andere bedrag door de Youth Ambassadors binnengesleept. Er wordt alles op alles gezet om met een zo groot mogelijk bedrag naar de Filippijnen af te reizen! Zo is er tijdens de Rabo fietstocht €195 opgehaald, waarvoor we alle enthousiaste fietsers nog enorm willen bedanken! Verder hebben de ambassadeurs tijdens de jaarmarkt in de Cronjéstraat €211 verdiend met het schminken van kinderen!

Daarnaast organiseerden de Youth Ambassadeurs twee weken geleden de Spaanse avond. Het was een gezellige avond met lekker weer, maar met nóg lekkerder eten! Puck schrijft hier het volgende over:

“Één van de acties die ik heb georganiseerd is de Spaanse avond, samen met Marjolein. Op deze avond was het heerlijk weer en leek het echt even of we in Spanje waren met z'n allen. We hadden als voorgerecht heerlijke tapas verzorgd, als hoofdgerecht hadden we in een mega pan buiten paëlla gemaakt en als nagerecht hadden we nog een heerlijke crème catalana gemaakt. Tijdens de avond ging ik met andere YA'ers serveren en zorgen dat de avond goed verliep. De voorbereidingen waren ook heel leuk om te doen, ik heb heel veel verschillende sponsoren geregeld die ons hielpen om er een geweldige avond van te maken. Ook waren we natuurlijk continu bezig om zoveel mogelijk aanmeldingen te krijgen en uiteindelijk waren er 50 mensen op de avond! In totaal hebben we 1300 euro opgehaald tijdens de avond waar we super blij mee zijn. Het was super geslaagd en heel gezellig!”

- Puck

 

Ook kregen we een enorm leuk filmpje van twee leerlingen uit 3EG van het Mendelcollege. Voor een schoolproject moesten zij een korte video maken, en hiervoor hebben zij Batang Pinangga gekozen. Ontzettend knap gemaakt!

Ayo, ayo!

 

De Youth Ambassadors stellen zich voor:

Hoi allemaal! Ik ben Karenin van Grafhorst, 16 jaar, en ik zit in de 5e klas van het Stedelijk Gymnasium Haarlem. Aan het begin van het schooljaar las ik een mailtje over Batang Pinangga en ik was meteen enthousiast. Al gauw zat ik dagelijks filmpjes van de vorige jaren te kijken en ik besloot mijzelf op te geven.

Elk kind op de wereld moet dezelfde kans krijgen om zichzelf te ontwikkelen en Batang Pinangga helpt hier erg bij. We hebben een superleuke groep en ik ben ontzettend trots op wat wij tot nu toe hebben bereikt. Ik hoop de kinderen drie geweldige weken te geven!

 

Hoi, Ik ben Puck de Jong en ik ben 17 jaar oud. Ik zit in klas 5 van het Stedelijk Gymnasium Haarlem. Ik zit op tennis en pas vaak op.

Ik wil heel graag de kinderen van Batang Pinangga helpen, omdat ik vind dat ieder kind recht heeft op een familie, school en onderdak. Ieder kind moet kind kunnen zijn en hoeft zich geen zorgen te maken over volwassen zaken. Ik vind het heel mooi dat ik de  kinderen kan gaan helpen en zo mijn steentje kan bijdragen. Het hele jaar zijn we al met de groep heel enthousiast bezig om zoveel mogelijk geld op te halen en daarom vind ik het te gek dat we zelf naar de Filipijnen gaan om het daar te brengen. De groep is super leuk en gezellig en we gaan er een top tijd van maken in de Filipijnen met z'n allen! Ik heb heel veel zin om de kinderen eindelijk te zien en ze zo goed mogelijk te kunnen helpen.

Reageer op dit bericht