De Youth Ambassadors vertrekken naar Batang Pinangga!

7 maanden geleden was de eerste bijeenkomst met de Youth Ambassadors. Inmiddels zijn we 7 voorbereidingsdagen, 1 teambuildingweekend, tientallen sponsoracties en heel veel sponsorgeld verder en zijn de 12 ambassadeurs in die korte tijd een echte groep geworden. Het is ongelooflijk knap wat deze groep in de afgelopen 7 maanden voor elkaar heeft gekregen. Heel Haarlem en omstreken is voorzien van kersthammen en boerenkaas, boxen vol statiegeldbonnen zijn binnengesleept, de ambassadeurs hebben hun verkooptalenten laten zien op de vrijmarkt, prijzen verzameld voor de bingo en een dansworkshop georganiseerd, er zijn aardappels gestampt voor de stamppotavond, paëlla geserveerd op de Spaanse avond, en nog veel meer. Als echte ambassadeurs hebben de jongeren ook al hun vrienden, familie, maar ook wildvreemden, verteld over Batang Pinangga en hun werk als YA. En dat op hun leeftijd, naast al het schoolwerk (soms zelfs eindexamens!) en hun bijbaan!

 

Morgen is het dan eindelijk zo ver: dan stappen de Youth Ambassadors het vliegtuig in! Na een 14 uur durende vliegreis komen zij aan in Cebu, om na een nacht bijslapen woensdag richting het kindertehuis te gaan. De ambassadeurs hebben er ontzettend veel zin in en de zenuwen beginnen nu toch echt te komen (voor zover ze er nog niet waren natuurlijk). Zo ook bij Machteld:

“Nog anderhalve maand: ‘het komt eraan’. Nog een maand: ‘wow nog maar dertig dagen’. Nog anderhalve week: ‘al om de hoek’. Nog een week: ‘Wat! Nog maar een week!’.

En dan nu nog maar twee dagen en de zenuwen beginnen al langzaam te komen en mijn tas blijft nog steeds niet ingepakt.

Het hele jaar hebben we hard gewerkt voor Batang Pinangga en hebben we ons voorbereid op de reis. Maar nu is het zo dichtbij en begin ik pas echt te beseffen dat ik over vier dagen daar op het podium sta om onze openingsact uit te voeren die we de laatste bijeenkomst hebben geoefend.

De laatste weken waren dan ook druk met de voorbereidingen van de spellen, de lesjes en de liedjes en dansjes die we met de kinderen gaan doen. We hebben allemaal in groepjes spellen bedacht om met de kinderen te gaan spelen en hiervoor moeten we vanuit Nederland het een en het andere meenemen om het uit te voeren. Door deze voorbereidingen krijg ik alleen maar nog meer zin om te gaan en kan ik niet wachten om de kinderen te ontmoeten! Waar ik vooral zin in heb is het zwemmen met alle kinderen in de eerste week. Niet alleen is dit natuurlijk een heerlijke verkoeling maar hebben we dan al alle kinderen een beetje leren kennen en kan de band steeds sterker worden! Van mijn part zouden we vanavond al mogen vertrekken (alleen moet ik dan wel even mijn tas inpakken).”

- Machteld

Maar ook de kinderen en de staff van Batang Pinangga kunnen niet meer wachten, zeker niet nu hun countdown op zijn einde loopt.

We zullen tijdens onze reis (als het internetbereik een beetje meewerkt) weer verslagen schrijven en foto’s met jullie delen. Verder zullen we updates posten op de Youth Ambassador Facebook. Wil je dus niks missen? Volg de ambassadeurs via www.facebook.com/BatangPinanggaYouthAmbassadors!

Ayo, ayo!

 

De Youth Ambassadors stellen zich voor:

Hi! Ik ben Amber Pieters en ik ben 17 jaar oud. Ik woon in Spaarndam samen met mijn ouders en mijn broer. Na de zomervakantie ga ik naar 5 havo van het Mendelcollege. In mijn vrije tijd dans ik bij een dansschool in Haarlem. Hier geef ik ook kidsdance aan kinderen van 3 tot 6 jaar en 7 tot 10 jaar. Als bijbaantje werk ik bij LaCubanita in Haarlem als serveerster.

Een aantal jaar geleden deden wij met school een actie voor BP. Hierdoor kwam ik in aanraking met het kindertehuis. Ik vond het zo'n goed doel dat ik besloot om mij dit jaar aan te melden. Ik wilde heel graag iets doen voor de kinderen op de Filipijnen om te zorgen dat alle kinderen weer even kind kunnen zijn. Met onze acties wilde ik zoveel mogelijk geld op halen voor een betere toekomst voor onze kinderen. Vooral geld voor onderwijs vind ik heel belangrijk. Alle kinderen hebben het recht op goed onderwijs om te leren en zich te ontwikkelen. Daarnaast hoop ik dat we alle kids heel veel liefde kunnen geven. De voorbereidingen zijn nu voorbij en onze reis gaat bijna beginnen. De afgelopen maanden waren super gezellig met alle YA's, dus ik weet zeker dat ons verblijf op het kindertehuis net zo'n groot feest gaat worden. Ik ben erg benieuwd naar alle kinderen en hoop dat wij over 3 weken kunnen terugkijken op een fantastische reis.

 

 

Hee! Ik ben Machteld, ik ben zestien jaar oud en één van de vier Stedelijkers van de groep. Dit jaar zat ik in de vijfde dus volgend jaar doe ik eindexamen. Ik zit op hockey bij HBS en als baantje werk ik bij de Albert Heijn en ben ik begeleider van Bovelander hockeykampen in de vakanties.

Vanaf het moment dat ik een mailtje kreeg van mijn coördinator van school over Batang Pinangga wilde ik mij al meteen in gaan schrijven! Vooral nadat ik alle filmpjes op YouTube meerdere keren had bekeken en de site af had gepluisd. Ik heb er dan ook geen moment spijt van gehad en ben nog enthousiaster geworden. Niet alleen vind ik het heel speciaal om eens iets voor een ander te doen en me in te kunnen zetten voor zo’n goed doel maar ik vind het ook heel gezellig met deze groep en alle nieuwe mensen die ik heb leren kennen. Daarnaast hebben we heel hard gewerkt en het sponsorgeld record verbroken, toch wel iets om trots op te zijn! We gaan nu bijna weg en ik heb er echt heel veel zin in!

Reageer op dit bericht